400 g svaigu austersēņu, 2 ēdamkarotes miltu, 1 ēdamkarote sviesta, 0,75 glāzes skāba krējuma, lauru lapas, pipari, dilles vai pētersīļi.

Austersēnes rūpīgi nomazgā tekošā ūdenī, sasmalcina, saliek kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem katlā, ielej vienu glāzi ūdens un sautē līdz gatavībai.

Tad pievieno miltus, labi samaisa, uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai, ielejiet skābo krējumu, sāli, garšvielas un vāra 5-7 minūtes. Gatavā mērcē liek sviesta gabaliņus un smalki sagrieztus zaļumus. Mērci pasniedz ar dārzeņu un gaļas ēdieniem.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV