5 porciju pagatavošanai.
1 vista, 0.33 litri alus, 300 g svaigo austersēnu (saldēto), 1 paciņa saldēto zaļo zirņīšu, 300 g burkānu, 2 sīpoli,
Garšaugi: pētersīļi, selerijas, baziliks pa 1 saišķim, 1-2 ķiploku daiviņas, sāls, melnie pipari, 1 glāze skāba krējuma, nedaudz augu eļļas.



Sasilda lielu trauku priekš sautēšanas, pēc tam sasilda tajā augu eļļu, un nedaudz apcep burkānus, sīpolus un sēnes, sagrieztos kubiņos, pievieno zaļos zirņīšus, sagatavotu vistu (var būt vesela, var būt sagriezta), nedaudz pieber sāls un pipari, ieliek traukā uz dārzeņu "spilvena", ielej 0,33 litrus alus un uzliek cepeškrāsnī apmēram uz 40-50 minūtem (pirmās 15 minūtes uz liela uguns bez vāka, tad samazina liesmu un pārklāj ar vāku), tad pievieno skābo krējumu, sakapātus garšaugus, sasmalcinātu ķiploku, ja nepieciešams pieber sali un piparus, sautē cepeškrāsnī vēl 15 minūtes līdz būs gatava vista. Gatavošanās laiks 65 minūtes.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV