5 porciju pagatavošanai.
Pankūkām: 1 1/2 glazes miltu, 2 olas, 1 tējkarote cukura, sāls uz naža gala, 1 glāze piena, 1 glāze ūdens, 2 - 3 ēdamkarotes augu eļļas.


Pildījumam: 100 g kaltētu austersēņu, 1 ēdamkarote diļļu vai pētersīļu, sāls un pipari pēc garšas.
Mērcei: 1 ēdamkarote sviesta, 1 ēdamkarote miltu, 1 glāze piena, 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa.
Cepšanai: 500 g kausēta sviesta vai olīveļļas.


Cep pankūkas. Uzvāra sēnes, un gatavo cieti vārītas olas. Sagatavo mērci: miltus un sviestu sapaberzē panna, līdz rodas vienmērīga masa un, nepārtraukti maisot, ielej glāzi karsta piena, uzber sāli, pievieno tomātu biezeni un vāra, līdz sabiezē, pievieno 2 olu dzeltenumus un sajauc ar kaltētam, vārītām un sagrieztam kubiņos sēnēm un sasmalcinātam olām. Uz lena uguns novest pildījumu līdz sabiezē, pievieno pēc garšas sāli, piparus, dilles un pētersīļus, atdzesē. Ietin pa 1 karotej pildījuma pankūkā saliekot kā aploksni, apcep eļļā, izliek uz trauka un karstos pasniedz kā uzkodu, kā arī ar sēņu zupu. Garšīgas pankūkas arī ar tasīti saldas, stipras tējas.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV