4 porciju pagatavošanai.
500 g austersēņu, 3 vidējie sīpoli, 3 burkāni, saulespuķu eļļa, 3 ķiploku daiviņas, majonēze, krējums.


Noskalo sēnes, sagriež tās kubiņos. Labi uzkarsētā pannā ar sviestu izber sēnes un cep, līdz viss ūdens iztvaiko un sēnes pārklājas ar garozīti.

Tur pat pievieno burkānus, sīpolus. 5 ēdamkarotes skāba krējuma un majonēzes sajauc ar ķiplokiem, atšķaida ar silto vārītu ūdeni, bet masa nedrīkst būt ne bieza, ne šķidra. Sēnēm uzber sāli un pipari pēc garšas. Ar gatavo mērci aplej sēnes. Labi samaisa, ļauj masai uzvārīties, samazina uguni un vāra vēl 10 minūtes. Pēc tam izslēdz uguni un ļauj ievilkties ap 5 minūtem. Gatavo ēdienu var lietot kā ar garnīru tā arī bez. Sēņes mērcē var lietot kā karstas tā arī aukstas.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV